Les inversions al complex industrial

Fa anys que al Complex Industrial de Repsol a Tarragona fem inversions a fi d'incrementar l'eficiència energètica de les nostres instal·lacions i avançar en la reducció d'emissions, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 i els plans de descarbonització per ser una companyia zero emissions netes el 2050.

Complejo Industrial de Tarragona

Nova planta de polímers en Tarragona

Repsol compta des del 2021 amb la primera planta de la península Ibèrica per a la fabricació de polímers d'alta resistència a l'impacte i el complex de Tarragona albergarà la seva producció. El projecte compta amb un pressupost aproximat de 32 milions d'euros que es destinaran a adequar les instal·lacions i altres accions. Els polímers d'alta especialització tenen un gran valor afegit en el mercat de l'automoció per la seva extraordinària resistència a l'impacte, que redunda en la seguretat.

El Complex Industrial de Tarragona instal·larà un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l'àrea Química per fabricar aquesta nova gamma de polímers. Es tracta d'un producte d'alta especialització que, a causa de les seves característiques especials, serveix com a matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen una gran fermesa, com ara panells de portes i instruments. El seu ús en aquestes peces augmenta significativament la protecció de l'habitacle.

A més, aquests materials també són útils per a altres tipus d'aplicacions, com ara la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

Una montaña de azufre

Objectiu: zero emissions netes el 2050

Aquesta nova gamma de polímers té menor densitat que altres materials alternatius, i amb això contribueix, a més, a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia. Aquest projecte reforça el paper de Repsol com a subministrador clau per al sector de l'automoció i companyia compromesa amb el medi ambient, en el marc del seu objectiu d'aconseguir zero emissions netes l'any 2050.

El centre petroquímic de Tarragona és el més important d'Espanya i en aquest s'hi fabriquen diferents tipus de polímers, matèria primera per a infinitat de productes d'ús quotidià.

Els productes petroquímics, molt presents en el dia a dia, tenen un paper protagonista en un escenari de menor intensitat de carboni. A més, milloren l'eficiència energètica gràcies a les seves propietats, ja que permeten reduir el pes dels materials, per la qual cosa, per exemple, contribueixen a un menor consum d'energia en la mobilitat i permeten un millor aïllament de llars i edificis.

Amb aquesta nova aposta industrial, Repsol reforça el seu compromís amb un sector altament exigent i molt avançat tècnicament com el de l'automoció i de gran importància a Europa, amb el qual la companyia col·labora des de fa més de 25 anys gràcies a la seva capacitat innovadora i tecnològica. Repsol fabrica i comercialitza una àmplia varietat de productes químics, que abasten des de la petroquímica bàsica fins a la derivada, entre els quals es troba una àmplia gamma de poliolefines, totes 100% reciclables. La companyia aposta per una química eficient en el seu procés industrial i orientada a l'economia circular, amb l'objectiu de reciclar el 2030 l'equivalent al 20% de la seva producció de poliolefines.