La química que ens envolta

En l'àrea química obtenim materials com el polietilè, el polipropilè, el poliol, el glicol, el butandiè o l'estirè. Tots aquests productes s'utilitzen per conformar materials plàstics i multitud de components que utilitzem diàriament, com ara gel de dutxa, xampú, medicines, roba, cosmètics, perfums, ordinadors, telèfons mòbils, mobles, automòbils, matalassos…

Matrassos de química

Transformem matèries primeres d'escassa utilitat en nombrosos productes d'ús quotidià.

mujer-cientifica-laboratorio.jpg

Indústria química

Des de la química de Tarragona apostem pel desenvolupament de productes diferenciats, amb una inversió constant en nous processos i aplicacions. Com els plàstics destinats al sector de la salut, una gamma de poliolefines Repsol Healthcare®, que són la matèria primera per fabricar envasos farmacèutics i dispositius mèdics. Per produir aquesta gamma hem fet importants inversions en el nostre complex i hem establert nous protocols i procediments per complir els exigents requisits que necessita la producció de material sanitari, garantint els processos 100% nets requerits per la normativa del sector.

detalle-bobinas-plastico_tcm13-200770.jpg

També els polímers d'alta resistència a l'impacte que es es van començar a produir al nostre complex el 2021, materials de gran valor afegit en el mercat de l'automoció per la seva contribució a la seguretat i que, a més, ajuden a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia. A més, aquests materials també són útils per a altres tipus d'aplicacions, com ara la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

Ver vídeo

Apostem per la innovació

Alguns exemples dels projectes que estem desenvolupant són:

  • Projecte ZERO: Enfocat en el reciclatge químic de corrents de residus plàstics que d'una altra manera acabarien en els abocadors, per no poder ser reciclats de la manera tradicional, obtenint amb això una matèria primera alternativa que es reintrodueix en el cicle de producció de plàstics.
  • Reciclex: Enfocat cap a la comercialització de poliolefines que incorporen un percentatge de producte reciclat. Aquest projecte implica acords amb diferents membres de la cadena de valor per garantir el subministrament de materials homogenis.
  • Projecte Zero Pellets: Amb aquest programa ens comprometem a reduir l'arribada al medi de gransa o pèl·lets, les petites porcions de material aglomerat.