Contacte

Et donem la benvinguda al complex Industrial de Tarragona. El complex Industrial de Repsol funciona des de fa més de 40 anys. La seva presència ha impulsat el creixement econòmic i laboral en la zona de manera constant, juntament amb tota l'energia i els recursos que produeix diàriament.

Per a qualsevol consulta o suggeriment pots contactar amb el nostre servei d'atenció al client.

Adreça

Polígono Industrial, s/n 43140 La Pobla de Mafumet, Tarragona

Com arribar-hi

Contacta amb nosaltres

Horari: de dilluns a diumenge de 8:00h a 20:00h

Una persona tecleando en un portátil

Formulari de contacte

El nostre objectiu és millorar contínuament. Ajuda'ns amb les teves opinions i suggeriments.

Tens cap dubte?

En realitat el complex no té tantes xemeneies com pugui semblar. Tenim vuit xemeneies dissenyades per a l'expulsió dels fums produïts en les combustions del procés productiu, però és fàcil confondre altres elements de les nostres instal·lacions amb xemeneies. Aquest és el cas de les torxes, les columnes de destil·lació o les torres de refrigeració. Aquestes últimes generen uns “núvols” blancs molt visibles els dies humits, però no es tracta de fum, sinó de vapor d'aigua.

Sí, és completament normal, atès que les torxes sempre tenen un pilot encès per a la crema controlada de fums. Són un sistema de seguretat necessari, ja que les torxes asseguren la combustió segura i controlada dels gasos generats durant el procés productiu en cas d'una parada de les plantes.

Pot semblar que s’incrementen les emissions pel fet que durant la nit les llums del complex es reflecteixen en el vapor d'aigua de les torres de refrigeració, però la quantitat no varia en tot el dia. Les emissions estan controlades a temps real per la Generalitat de Catalunya i la informació es troba publicada al seu lloc web.

A causa de la seva localització en una plataforma enfront del mar, el complex de Repsol i les poblacions de voltant estan subjectes a un règim específic de vents. Durant el dia el vent bufa des de la terra cap a la mar (de nord a sud), per la qual cosa l'aire allunya les possibles olors de Constantí. A la nit, però, el vent inverteix la seva orientació i, en unes certes ocasions, pot transportar olors fins al municipi veí.

Es recullen mostres cada dia de l'extensa xarxa de drenatge d'efluents del complex, analitzant-les i controlant tots els nivells de components.