Repsol realiza una formación de técnicas contra incendios de última generación 

Press Release 30/03/2023

- El curs altament especialitzat sobre intervenció i extinció d'incendis a plantes industrials, l’ha impartit l'empresa internacional, líder en el sector, Williams Fire & Hazard.

- La formació de tres dies de durada ha inclòs un exercici pràctic i ha comptat amb la participació d’efectius de Bombers de la Generalitat de Catalunya, Bombers de l’Ajuntament de Barcelona i de Bombers del Parc Químic, així com els propis del complex industrial de Repsol.

- El desenvolupament d'aquest tipus de formació, en què participen bombers de l’administració, forma part de la col·laboració de Repsol amb les institucions públiques per promoure la cultura de la seguretat.

- Al complex industrial es realitzen més de 60 simulacres cada any, de diferent format i abast, que serveixen per anar revisant els protocols de seguretat de l’empresa i mantenir format al personal.

 

El complex industrial de Repsol ha acollit una formació especialitzada en tècniques contra incendis de darrera generació. El curs és fruit de la col·laboració de Repsol amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i s'ha desenvolupat durant tres jornades. La formació s'ha centrat en l'extinció d'incendis, tant en procediments teòrics com en qüestions tècniques en referència als materials més adequats per controlar-los, o els diversos tipus d'escumògens i les seves utilitats.

Es tracta d'un curs molt especialitzat que ha inclòs la realització d'un exercici pràctic, en el qual s’ha simulat l’incendi d’un tanc de cru i hi han intervingut efectius dels Bombers propis de Repsol, del Parc Químic, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat, així com personal procedent del complex industrial de Repsol a Sines (Portugal). El simulacre s’ha localitzat al Parc Contra Incendis i a un tanc de cru de la zona de refinament, a La Pobla de Mafumet. Cal destacar la col·laboració del cos de bombers de l’Ajuntament de Barcelona que hi ha participat amb dos vehicles especialitzats en aquest tipus d’operacions.

Més enllà d’aquest exercici pràctic, la companyia realitza simulacres d’emergència amb diferents objectius. D’una banda, el d’entrenar a les persones més directament involucrades en les tasques de seguretat i lluita contra incendis. De l’altra, el de recordar al personal les seves tasques, funcions i accions en un cas d’emergència. Entre els objectius de la companyia en l’organització de simulacres d’emergència, també es busca revisar i comprovar els plans de seguretat i processos establerts, les actuacions i coordinació dels Grups i el funcionament dels sistemes d’emergències. A tal efecte, cada Grup d’Emergència nomena un observador intern per tal de realitzar un seguiment i una avaluació del seu funcionament durant el simulacre.

Els simulacres d’emergència a Repsol formen part de les pràctiques establertes de forma permanent per tal de mantenir la seguretat de les persones i de les instal·lacions. Només al complex industrial de Repsol a Tarragona, es duen a terme anualment més de 60 simulacres de diferent format. La realització d’un simulacre es comunica amb antelació a les administracions competents i a les entitats i col·lectius amb els quals l’empresa manté canals oberts de comunicació. 

| PDF | 95.02 KB