Saltar al contenido

Sobre el complex

Preguntes freqüents

Preguntas frecuentes

Preguntes més freqüents sobre el Complex Industrial de Tarragona

Aquí trobareu les respostes als dubtes més habituals:

Preguntes freqüents

 • En realitat el Complex no té tantes xemeneies com sembla. Tenim vuit xemeneies dissenyades per a l'expulsió dels gasos produïts en les combustions del procés productiu, però és fàcil confondre altres elements de les nostres instal•lacions amb xemeneies. Aquest és el cas de les torxes, les columnes de destil·lació o les torres de refrigeració. Aquestes últimes generen uns "núvols" blancs molt visibles els dies humits, però no es tracte de fum, sinó de vapor d'aigua.

 • Sí, és completament normal, atès que les torxes sempre tenen un pilot encès per a la crema controlada de gasos. És un sistema de seguretat necessari, ja que les torxes garanteixen la combustió segura i controlada dels gasos generadors durant el procés productiu en cas d'una parada de les plantes.

 • Pot semblar que hi ha més emissions perquè durant la nit els llums del complex es reflecteixen en el vapor d'aigua de les torres de refigeració, però la quantitat no varia en tot el dia. Les emissions estan controlades a temps real per la Generalitat de Catalunya i la informació és publicada a la seva pàgina web.

 • Per la seva orografia en una plataforma davant el mar, el Complex de Repsol i els pobles i ciutats adjacents pateixen un règim específic de vents. Durant el dia el vent bufa de terra cap a mar (de nord a sud), per la qual cosa l'aire allunya les possibles olors de Constantí; De nit, el vent inverteix l'orientació i, de vegades, transporta olors fins al municipi veí.

 • Es recullen mostres diàriament de l'extensa xarxa de drenatge d'efluents del Complex, s'analitzen i se'n controlen tots els nivells de components.

 • El sofre s'emmagatzema per fer-lo servir posteriorment, atès que té diferents usos en la indústria química. No és estrany veure acumulacions de sofre groc a la intempèrie a la zona d'emmagatzematge d'aquest material, atès que la seva insolubilitat avisa de qualsevol tipus filtració.

 • La feina a les instal•lacions està organitzada en torns, per la qual cosa la producció és contínua, 24 hores al dia durant tot l'any. Els empleats s'organitzen segons el sistema de rotacions europeu, completant torns de 2 dies de matí, 2 dies de tarda i 3 dies de nit, una mesura que afavoreix l'adaptació de l'organisme.

  Encara que durant el cap de setmana molts empleats tinguin el dia lliure, un determinat nombre de professionals es queda al Complex per mantenir-ho tot en marxa i produir a ritme constant.

 • Hi ha una gran quantitat de materials que surten d'aquestes instal•lacions. A grans trets, la nostra producció es pot resumir en gasos liquats del petroli (GLP), gasolines, gasoils, fuel, naftes, querosè i asfalts. Si voleu conèixer més a fons els nostres productes, podeu consultar la pàgina del procés productiu del complex.

 • Encara que Repsol disposa d'una plataforma petroliera a la Mediterrània molt propera a Tarragona anomenada "Casablanca", és ben cert que amb prou feines poc més de l'1,2 % del cru que es refina procedeix d'aquesta zona. La majoria prové de l'Àfrica i, en menor mesura, d'Aràbia, Rússia, Mèxic i del mar del Nord.

 • El 100 %. El petroli és un material amb una quota de pèrdua zero, atès que tots els derivats tenen una funció específica. Els residus que es generen a la refineria no procedeixen directament del cru que s'utilitza, sinó d'altres elements que intervenen en la producció dels combustibles, com catalitzadors gastats o calç procedent de la filtració de l'aigua.

 • És una manera de dividir les fases o etapes en què es treballa a la indústria petroliera. L'Upstream comprèn tots els processos previs a la refinació del cru, com l'exploració, la perforació i l'extracció.

  El Downstream comença amb la refinació i continua amb altres processos clau, com per exemple el tractament químic, l'emmagatzematge, la distribució i fins i tot el màrqueting. Repsol Tarragona té totes dues divisions, formades pel Complex, les instal•lacions portuàries i la plataforma petroliera de Casablanca.

 • També et pot interessar

Tarjeta Repsol Más

Targeta Repsol Más

Descobreix la nova targeta Repsol més «Tarragona» amb ofertes personalitzades, rentats gratis, descomptes exclusius en les teves compres i entrades de cinema, i molt més.
Contacto

Contacte

Telèfon: 977 758 000
Adreça electrònica: repsoltarragona@repsol.com
Adreça: Apartado 472, 43080 Tarragona (España)