Saltar al contenido

Dia de la Química

La Química està en tot el que ens envolta

Una madre besa a su hija quien sostiene una fiambrera de plástico en sus manos. Día de la Química

La química que ens envolta

La nostra vida està plena de química. Durant tot el dia utilitzem i estem envoltats de productes quotidians que milloren la nostra qualitat de vida, benestar i seguretat. Al Complex Industrial de Tarragona fabriquem una extensa i variada gamma de productes derivats de la química que aporten solucions innovadores per al nostre dia a dia.

Des de la química de Tarragona apostem pel desenvolupament de productes diferenciats, amb una inversió constant en nous processos i aplicacions. Com els plàstics destinats al sector de la salut, una gamma de poliolefines Repsol Healthcare®, que són la matèria primera per fabricar envasos farmacèutics i dispositius mèdics. Per produir aquesta gamma hem realitzat importants inversions al nostre Complex i hem establert nous protocols i procediments per complir els exigents requisits que necessita la producció de material sanitari, garantint els processos 100% nets requerits per la normativa del sector.

O com els polímers d'alta resistència a l'impacte que es produiran al nostre Complex a partir de 2021, materials de gran valor afegit en el mercat de l'automoció per la seva contribució a la seguretat i que, a més, ajuden a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia. A més, aquests materials també són útils per a altres tipus d'aplicacions, com la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

Dins el compromís de Repsol amb la sostenibilitat i l'economia circular estem apostant per la innovació per augmentar l'ús eficient dels materials plàstics. Alguns exemples dels projectes que estem desenvolupant al Complex Industrial de Tarragona són:

  • Projecte ZERO.- Enfocat en el reciclatge químic de corrents de residus plàstics que d'altra manera, acabarien en els abocadors, per no poder ser reciclats de la manera tradicional, obtenint amb això una matèria primera alternativa que es reintrodueix al cicle de producció de plàstics
  • Reciclex.- Enfocat cap a la comercialització de poliolefines que incorporen un percentatge de producte reciclat. Aquest projecte implica acords amb diferents membres de la cadena de valor per garantir el subministrament de materials homogenis.
  • Projecto Zero Pellets.- mb aquest programa ens comprometem a reduir l'arribada al medi de gransa o pellets, les petites porcions de material aglomerat.
  • També et pot interessar

Les nostres instal•lacions

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona és un conjunt d'instal•lacions en les quals es produeix una gran quantitat de productes.
Nuestro entorno

El nostre entorn

Volem col•laborar tant com puguem amb la comunitat de Tarragona i el seu entorn, i el primer pas és acostar-nos més a la seva gent.