Saltar al contenido

El nostre entorn

Repsol patrocina les festes de Santa Tecla

Primer plano de la antorcha de combustible

El compromís de Repsol amb la festa

Santa Tecla és la festa de les festes, la festa major de Tarragona. Una festa popular i participativa, una de les tradicions populars més riques i vives de tot l'Estat, que s’inicia la segona quinzena de setembre i culmina els dies 22, 23 i 24 de setembre, amb l’actuació del Seguici Popular i les colles castelleres. Repsol és un dels patrocinadors principals de les Festes de Santa Tecla.

Un compromís mantingut en el temps

Gigantes Santa Tecla
La vinculació de Repsol a la festa, i particularment a la Festa de Santa Tecla, comença gairebé a l’inici de les seves activitats industrials a Tarragona. A partir de l’any 2001, el suport de l’empresa a la festa es focalitza en el Seguici: la col·laboració amb el Ball de Diables amb motiu de la recuperació del Ball de Diables Infantil, suposa el tret de sortida a tot un seguit d’iniciatives i col·laboracions amb la pràctica totalitat de les entitats que conformen el Seguici Festiu de Santa Tecla.

La difusió de la festa i Repsol

Cabezudos de las Fiestas de Santa Tecla
Més enllà de l’ajut concret a les entitats, Repsol s’ha compromès amb la difusió de la festa i els seus elements. Des de l’any 2004, Repsol ha col·laborat en la guia didàctica “Santa Tecla a les Escoles”, un programa municipal de divulgació de la cultura tradicional a les escoles de la ciutat; el Puzle de Les Festes, una iniciativa del grup de grallers “Els Quatre Garrofers”; i la Casa de la Festa, un equipament cultural que permet la conservació i l’exposició dels elements patrimonials del Seguici Popular de les Festes de Santa Tecla.

Santa Tecla 2018

Ball de Diables de Tarragona
Enguany, la col·laboració de Repsol amb les Festes es concreta en la celebració del XXXV aniversari del Ball de Diables de Tarragona, la renovació del vestuari del Ball de Bastons de Tarragona i la recuperació del ball parlat de Sebastiana del Castillo, impulsat per l’Associació Mulassa de Tarragona.