Saltar al contenido

El nostre entorn

Repsol patrocina les festes de Santa Tecla

Primer plano de la antorcha de combustible

Donem suport a la cultura tradicional i popular dins del nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El Complex Industrial de Tarragona, en línia amb els compromisos de Repsol, assumeix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, entre els quals hi figuren les 'Aliances per aconseguir aquests objectius'. Aquestes aliances inspiren també la nostra vocació històrica d'interactuar amb els veïns, i ens han portat a col·laborar en iniciatives socials, culturals, educatives i esportives de l'entorn.
Gigantes Santa Tecla
Les Festes de Santa Tecla han estat històricament un escenari de col·laboració de Repsol amb l'entorn del nostre Complex Industrial. La festa major de Tarragona és un esdeveniment popular i participatiu, en el qual s'expressen algunes de les tradicions més riques i vives de tot l'Estat.
Cabezudos de las Fiestas de Santa Tecla
Entre elles destaca el Seguici Popular, en el qual milers de persones acompanyen Santa Tecla en un seguici quallat d'expressions culturals populars com el Ball de Diables i el Ball de Diables Infantil, una representació i dansa que representa la lluita de les forces del bé, personificades en l'arcàngel Sant Miquel, contra les del mal, escenificades pels diables, i al desenvolupament i consolidació de la qual va començar a contribuir-hi Repsol el 2001.
Ball de Diables de Tarragona

A més del suport a les entitats que participen activament en la festa, el Complex Industrial de Repsol a Tarragona també ha col•laborat en la difusió d'aquest esdeveniment popular a través de la guia didàctica "Santa Tecla a les Escoles", un programa municipal de divulgació de la cultura tradicional a les escoles de la ciutat; Trencaclosques de Les Festes, una iniciativa del grup de grallers "Els Quatre Garrofers"; i la Casa de la Festa, un equipament cultural que permet la conservació i l'exposició dels elements patrimonials del Seguici Popular de les Festes de Santa Tecla.

La Moixiganga, la Cucafera, el Ball de Joan de Serrallonga, el Ball dels Set Pecats Capitals, el Ball de Cossis, el Griu o la recuperació del Ball parlat de Sebastiana del Castillo, són alguns dels elements del Seguici amb els quals Repsol ha col·laborat en els últims vint anys.