Saltar al contenido
Els seleccionats rebran suport econòmic de fins a 144.000 euros, formació i assessorament empresarial

Fundación Repsol presenta les noves startups del seu programa d'acceleració empresarial

  • Fundación Repsol ha donat a conèixer les sis empreses que s’incorporaran a la seva acceleradora empresarial, el Fons d'Emprenedors. Aquesta iniciativa, posada en marxa fa vuit anys, té com a objectiu donar suport als projectes més innovadors en matèria d'energia, amb l'objectiu que arribin al mercat al més aviat possible i contribuir als reptes de la transició energètica.
Nota de Prensa
PDF 260 KB Descargar documento
Antonio Brufau, Antonio Calçada y Nuria Ávalos en el acto de presentación de las startups seleccionadas para su programa de aceleración empresarial

Les startups seleccionades en la vuitena convocatòria del Fons d'Emprendedors han resultat elegides entre les 649 propostes rebudes. Després d'un exhaustiu procés d'avaluació i selecció, van quedar finalistes deu empreses, entre les quals un jurat expert, n’ha seleccionat sis perquè passin a formar part de l'acceleradora de Fundación Repsol.

Els projectes seleccionats rebran fins a 144.000 euros durant un any, ampliable a un més. A més del suport econòmic, comptaran amb un equip de mentors que els acompanyarà durant l'etapa d'acceleració, així com amb assessorament tècnic i legal i formació especialitzada adequada a les seves necessitats. Així mateix, les startups tindran la possibilitat de testar prototips en instal·lacions industrials i desenvolupar pilots en col·laboració amb els professionals de Repsol. Aquest suport no implica cap mena de participació en el capital de l'empresa ni cessió de drets de propietat intel·lectual per part de Fundación Repsol.

L'acte de presentació ha tingut lloc al Campus Repsol i ha comptat amb la participació d'Antonio Brufau, President de Repsol i de la Fundación, que ha assenyalat que "el sector de l'energia està immers en un procés de transformació, en el qual la investigació, el coneixement i la innovació són claus per a la creació d'un nou ecosistema d'empreses de futur". També ha intervingut António Calçada, Director General de Fundación Repsol, que ha presentat la nova estratègia d'aquesta entitat, que es focalitzarà en transició energètica i societat, mantenint el Fons d'Emprenedors com una de les seves línies d'actuació.

Durant l'esdeveniment Nuria Ávalos, Directora de Blockchain, RPA i Experimentació Digital de Repsol; Eduardo García, Director d'Emprenedoria de Fundación Repsol; Tomás Malango, Director d'Experimentació i Suport tecnològic de Repsol; i Luis Casado, Director de Corporate Venturing de Repsol, han debatut en una taula rodona sobre el poder transformador de les noves tecnologies en el sector de l'energia. ¨

A més, Juan Miguel Pérez, CEO i fundador de Finboot, empresa experta en blockchain, ha explicat la seva experiència en el Fons d'Emprenedors. Durant el programa d'acceleració, l'equip de Finboot va realitzar un pilot amb el suport dels professionals del Repsol Technology Lab. Recentment s'ha convertit en proveïdor oficial de Repsol amb el seu projecte blocklabs i ha estat participada per la companyia energètica.

Startups seleccionades

Els emprenedors també han tingut oportunitat de presentar les seves solucions. Les propostes seleccionades destaquen pel seu grau d'innovació en l'àmbit de la indústria energètica i procedeixen del Canadà, Noruega i Espanya.

  1. Alerion Technologies (Sant Sebastià - Espanya): drons intel·ligents amb tecnologia no destructiva (NDT) per a inspecció d'equips industrials i analítica de dades en temps real.
  2. ATOMSIM (Barcelona – Espanya): plataforma B2B (business to business) per accelerar el descobriment de nous materials i molècules químiques.
  3. Carbon Upcycling Technologies (Calgary – Canadà): obtenció de nous materials de qualitat i menor petjada de carboni a partir de nanopartícules derivades de CO2 que s'ha rebutjat.
  4. Compact Carbon Capture (Bergen – Noruega): tecnologia de captura de CO2 a baix cost i enginyeria compacta.
  5. Linc World (Madrid – Espanya): solució hardware i software per millorar l'eficiència energètica en qualsevol edifici.
  6. Orchestra Scientific (Tarragona – Espanya): producció de membranes altament selectives al CO2.

El Fons d’Emprenedors

En el marc del seu compromís amb un model energètic més sostenible, Fundación Repsol va llançar el 2011, el Fons d'Emprenedors, una acceleradora d’startups amb l'objectiu de promoure el talent i donar suport a les millors solucions tecnològiques en l'àmbit de la indústria energètica i la mobilitat avançada. En les vuit convocatòries realitzades s'han rebut més de 3.000 propostes.

Des de la seva posada en marxa s'han accelerat 48 startups, a les quals se sumen les sis noves iniciatives seleccionades. El conjunt de les empreses accelerades han obtingut fins a la data, més de 30 milions d'euros d'inversió pública i privada, han realitzat gairebé 400 proves i prototips i han facturat més de 3 milions d'euros. Les patents propietat de les startups arriben ja les 130.

La octava convocatoria ha destacado por la internacionalización de la iniciativa, con cerca de un 50% de propuestas de fuera de España, lo que supone un incremento del 25% respecto al año 2018. Los casos más notables son los de Canadá o Noruega. En total, se han recibido proyectos de 60 países diferentes.

La vuitena convocatòria ha destacat per la internacionalització de la iniciativa, amb prop d'un 50% de propostes de fora d'Espanya, fet que suposa un increment del 25% respecte a l'any 2018. Els casos més notables són els de Canadà o Noruega. En total, s'han rebut projectes de 60 països diferents. A més, la vuitena convocatòria ha destacat per la maduresa de les startups presentades, amb un 55% en fase de precomercialització o fins i tot, en una etapa de vendes incipients. El Fons d'Emprenedors és ideal per a aquestes empreses que estan a un o dos anys del mercat, quan compten amb una tecnologia o model de negoci testat en entorn controlat, ja que és en aquestes fases on més es pot ajudar.

Més informació a www.fundacionrepsol.com.