Saltar al contenido

Alumnes de secundària campions de l'eficiència energètica

Fundación Repsol ha organitzat la cinquena edició del Campionat “Energía con conciencia”, en què joves estudiants de 3r i 4t de secundària han presentat les seves propostes per fer un ús més responsable dels recursos energètics en els seus centres educatius. Els guanyadors han estat l'IES Miguel de Cervantes (Múrcia) i l'IES Antonio Calvin (Almagro, Ciudad Real), que han rebut 7.000 i 3.000 euros respectivament.
Nota de Prensa
PDF 230 KB Descargar documento
Alumnos del Instituto Pont de Diable en la final del campeonato Energía con Conciencia organizado por Repsol

L'IES Miguel de Cervantes (Múrcia), l'IES Mónico Sánchez (Piedrabuena, Ciudad Real), l'IES Plurilingüe Fontexería (Muros, La Corunya) i l'Institut Pont del Diable (Tarragona) han estat els cinc centres participants a la final del Campionat “Energía con conciencia”, entre els 21 que han participat en aquesta competició organitzada per Fundación Repsol.

Aquest campionat ha posat fi a la cinquena edició de Energía con conciencia, un projecte educatiu de Fundación Repsol que té com a objectiu sensibilitzar a alumnes de 3r i 4t de secundària de la necessitat de ser responsables en l'ús dels recursos energètics, mitjançant activitats i experiments relacionats amb l'eficiència energètica. Durant el curs 2018-2019 han participat més de 1.000 alumnes de 36 centres educatius de la Corunya, Biscaia, Cantàbria, Ciudad Real, Madrid, Múrcia i Tarragona.

Aquesta final ha comptat amb la presència d'Ismael Sanz, director general d'Innovació, Beques i Ajudes a l'Educació de la Comunitat de Madrid i Jorge Solana, assessor de l'Alt Comissionat per a l'Agenda 2030, que han fet entrega dels premis al costat de Lola Zamarra, directora de l'àrea Social i Voluntariat de Fundación Repsol. En l'esdeveniment, també han participat António Calçada, vicepresident de Fundación Repsol; Fernando Ruiz, director de Sostenibilitat de Repsol i Pilar Rojas, gerent de la Direcció de Talent, Cultura i Comunicació Interna de Repsol.

En el marc d'aquest projecte, els alumnes han treballat en una auditoria energètica del seu centre educatiu, proposant aspectes de millora per aconseguir un centre més eficient. Per a això, han comptat també amb el suport de 73 voluntarios Repsol, experts en temes d'energia que els han ajudat a apropar-se al concepte d'eficiència energètica.

Els millors informes d'auditoria s'han donat cita a la final del campionat. Després de veure les cinc presentacions, el jurat i el públic han decidit que els campions de l'eficiència energètica d'aquesta edició siguin l'IES Miguel de Cervantes (Múrcia) i l'IES Antonio Calvin (Almagro, Ciudad Real), que han rebut un premi en metàl·lic de 7.000 i 3.000 euros respectivament. Aquest ajut es dedicarà a despeses del centre, amb l'objectiu de dur a terme les millores proposades pels alumnes per aconseguir un centre educatiu més eficient.

El jurat ha estat integrat per experts en educació i energia, que han avaluat les presentacions dels alumnes. A més, la final s'ha pogut seguir en directe en els canals de Facebook i Youtube de Fundación Repsol, així com a la seva pàgina web, i el públic també ha tingut oportunitat de votar els seus favorits.

Nova edició “Energía con conciencia”

FFundación Repsol ha anunciat que per al curs 2019-2020 s'ha posat en marxa una nova edició de Energía con conciencia a partir del 27 de juny, amb l'objectiu de conscienciar les futures generacions sobre la importància de fer un ús responsable dels recursos energètics, a més de despertar l'interès per la ciència i apropar les claus de la transició energètica.

Els centres educatius interessats en participar es podran inscriure fins el 14 d'octubre de 2019 de forma gratuïta a través del formulari que està accessible al web fundacionrepsol.com.

De cara al proper curs escolar, aquest programa es desenvoluparà en centres educatius de la Corunya, Biscaia, Cantàbria, Ciudad Real, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia i Tarragona.

“Energía con conciencia” apropa a l'àmbit acadèmic el món de l'eficiència energètica, mitjançant el desenvolupament de la simulació d'una auditoria energètica al centre educatiu. Per a això, es desenvolupen una sèrie d'activitats científiques experimentals, participatives i educatives, que fomenten habilitats de recerca, creativitat i treball en equip. En aquestes accions es compta amb la col·laboració de voluntaris Repsol, empleats i jubilats de la companyia energètica o estudiants de matèries relacionades amb l'eficiència energètica.

Més informació fundacionrepsol.com.